RSS 

فروش طرح توجیهی ، طرح اشتغالزایی ، راه اندازی طرح پرورش گانودرما

Image result for ‫گانودرما‬‎

قارچ گانودرما لوسیدوم Karst (Fr.) و Ganoderma lucidum یک گونه از شاخه Basidiomycetes متعلق به راسته Aphyllophorales و از خانواده Ployporaceae می باشد. این قارچ در ژاپن با نام Reishi، در چین، Lingzhi و در کره،Yeongji شناخته میشود.از ۲۰ سال گذشته تحقیقات جدی روی خواص دارویی این قارچ دارویی در دنیا شروع شده است . از جمله خواص دارویی این قارچ بسیار ارزشمند می توان به درمان سرطان معده، هپاتیت B،A و C،آرتروز، دردهای عصبی، بیخوابی،برونشیت، آسم، زخم معده، فشار خون، کلسترول بالا اشاره نمود.

این قارچ در طبیعت کمیاب بوده و جمع آوری آن از طبیعت جهت استفاده تجاری کافی نمی باشد. لذا محققین به تحقیق در مورد تولید این قارچ بر روی کنده های چوب و در چند سال اخیر بر روی خاک ارهی تکمیل شده با ضایعات کشاورزی پرداخته اند. درک تاثیر بستر کشت روی تولید و کیفیت قارچ گانودرما به منظور یافتن یک ترکیب سوبسترای مناسب که بتواند بطور موثری ضایعات کشاورزی را بصورت بیولوژیکی به مواد غذایی و دارویی تبدیل کند در تحقیقات ارزشمند خواهد بود. در این مقالهی مروری به بررسی خواص دارویی تولیداین قارچ ارزشمند خواهیم پرداخت.

نام محلی این قارچ در چین ، لینگزی – در ژاپن ، ریشی و در کره ، یونگ زهی میباشد .

چینی ها معتقدند که این قارچ نماد زندگی شاد ، شانس ، سلامتی و طول عمر و حتی جاودانگی است.

به همین جهت و به خاطر کم بودنش فقط خانواده های سلطنتی از آن استفاده می کردند.

این قارچ در طب سنتی چین جهت درمان سرطان ، تقویت بنیه جسمی ، بیخوابی ، تنگی نفس ، تقویت حافظه ، بیماریهای کلیه و کبد ، ورم مفاصل ، آسم مورد استفاده قرار میگیرد.

گانودرما دارای مواد فعال بیولوژیک مانند انواع استرولها ، پروتیینها ، پلی ساکاریدها ، تریترپنوئیدها و ملانین میباشد ؛ که پلی ساکاریدها و تریترپنوئیدهای آن به علت دارا بودن خاصیت ضدسرطانی از اهمیت قابل توجهی برخوردار هستند .

اسپور این قارچ نیز علاوه بر اندام بارده و میسلیوم دارای ترکیبات فعال با خاصیت درمانی می باشد.

‎قارچ گانودرما لوسیدوم یکی از قارچ های بسیار ارزشمند جهان بوده که دارای کلاهک به رنگ های قرمز ، قرمز مایل به قهوه ای و زرد روشن یافت شده است .

این قارچ به منظور اهداف دارویی در کشورهای خاور دور خصوصاً ژاپن ، چین و کره و امروزه در مالزی و بسیاری کشورهای دیگر کشت شده و مورد استفاده قرار می گیرد.

‎ شایان توجه است که تولید جهانی قارچ های خوراکی غالباً به چینی ها اختصاص داشته که حجمی بالغ بر ۶۴ درصد کل تولید را شامل می شود .

“چینی ها هم بصورت تولید کننده مهم و هم بصورت مصرف کننده مهم هر دو نوع قارچ دارویی و خوراکی در آمده اند.

گذشته از این ، چین بزرگترین تولید کننده قارچ دارویی غیر خوراکی است.

‎این قارچ در طبیعت کمیاب بوده و جمع آوری آن از طبیعت برای استفاده تجاری کافی نیست ، از ۲۰سال گذشته تحقیقات جدی روی خواص دارویی آن در دنیا شروع شده است.

این قارچ و گونه های مربوط به آن از نظر کاربرد در زمینه درمان قدمت طولانی داشته و تاریخ آن حداقل به ۴هزار سال قبل بر می گردد .

میوه و میسلیوم این قارچ همانطور که عرض شد حاوی استروئید ، لاکتون ، آلکالوئید ، پلی ساکارید ، تری ترپن و پروتئین هستند که اثرات دارویی آنها به اثبات رسیده است.

Ganodermalucidum304

گروه مهم در بین این ترکیبات ‎پلی ساکاریدها هستند که خواص ضد سرطانی آن ها بسیار مورد توجه است.

از جمله خواص دارویی این قارچ بسیار ارزشمند می توان به درمان انواع سرطانها بخصوص سرطان معده ، هپاتیت A ، B ، C ، آرتروز ، دردهای عصبی ، بی خوابی ، برونشیت ، آسم ، زخم معده ، مشکلات گوارشی ، فشار خون ، کلسترول بالا اشاره کرد.

محصولات دارویی حاصل از این قارچ به صورت شربت ، قرص ، کپسول ، آمپول و تنتور در بازارهای جهانی وجود دارد .

افزون بر قرص ، کپسول ، آمپول و تنتور این قارچ ، انواع صابون ، شامپو ، قهوه و خمیر دندان از آن ساخته می شود که اثرات فوق العاده ای برای سلامتی دارند .

قارچ گانودرما لوسیدوم یکی از قارچ‌های بسیار ارزشمند جهان بوده که دارای کلاهک به رنگ‌های قرمز، قرمز مایل به قهوهای و زرد روشن یافت شده است. وی افزود: این قارچ به منظور اهداف دارویی در کشورهای خاور دور خصوصاً ژاپن، چین وکره استفاده می‌شود. شایان توجه است که تولید جهانی قارچ‌ها‌ی خوراکی غالباً به چینی‌ها اختصاص داشته که حجمی بالغ بر ۶۴ درصد کل تولید را شامل می‌شود. دانایی تصریح کرد:

چینی‌ها هم بصورت تولید کننده مهم و هم بصورت مصرف کننده مهم هر دو نوع قارچ دارویی و خوراکی در آمده‌اند. گذشته از این، چین بزرگترین تولید کننده قارچ‌ دارویی غیر خوراکی است. وی خاطرنشان کرد: روی هم رفته، آمار تولید جهانی قارچ‌های خوراکی و دارویی در سال ۱۹۹۷ به حدود ۱۰۶ × ۶ تن با ارزشی معادل ۱۴ میلیون دلار آمریکا افزایش یافته است. این قارچ در طبیعت کمیاب بوده جمع آوری آن از طبیعت برای استفاده تجاری کافی نیست، لذا تولید آن توسط متخصصان توصیه شده است.

کارشناس انجمن علمی دانشگاه فردوسی مشهد ادامه داد: از ۲۰سال گذشته تحقیقات جدی روی خواص دارویی آن در دنیا شروع شده است. این قارچ و گونه های مربوط به آن از نظر کاربرد در زمینه درمان قدمت طولانی داشته و تاریخ آن حداقل به ۴هزار سال قبل بر می‌شود. وی گفت: میوه و میسلیوم این قارچ حاوی استروئید، لاکتون، آلکالوئید، پلیساکارید، تری ترپن و پروتئین هستند که اثرات دارویی آنها به اثبات رسیده است. گروه مهم در بین این ترکیبات پلیساکاریدها هستند که خواص ضد سرطانی آن ها بسیار مورد توجه است. دانایی افزود: از جمله خواص دارویی این قارچ بسیار ارزشمند می‌توان به درمان سرطان معده، هپاتیت A ، B وC ، نفریتیس، آرتروز، دردهای عصبی، بی‌خوابی، برونشیت، آسم، زخم معده، فشار خون، کلسترول بالا وخصوصآ اشاره کرد. محصولات دارویی حاصل از این قارچ به صورت شربت، قرص، کپسول، آمپول و تنتور در بازارهای جهانی وجود دارد .

وی گفت:

مراحل حفظ میسلیوم، تولید اسپاون و میوه این قارچ ارزشمند توسط مریم توانا، دانشجوی کارشناسی ارشد گروه باغبانی دانشگاه فردوسی مشهد زیر نظر مجید عزیزی، دانشیار و عضو هیئت علمی گروه باغبانی و با همکاری اعضای هیات علمی گروه زیست فناوری قارچهای صنعتی-دارویی جهاد دانشگاهی مشهد (پژوهشکده اقبال) انجام شد. دانایی ادامه داد: یکی از اهداف این طرح، استفاده از محصولات فرعی صنایع غذایی و ضایعات کشاورزی (خاک اره، کاه و کلش غلات و غیره ) در جهت تولید این قارچ بود. بر اساس بررسی‌های صورت گرفته تاکنون گزارشی از تولید این قارچ در ایران روی در مجامع علمی ارائه نشده است. وی گفت: امید است در آینده با بررسی جوانب تولید این قارچ شاهد خودکفایی در تولید آن، درمان بیماری‌های صعب العلاج و ایجاد اشتغال‌زایی در کشور باشیم و باعرضه بهینه آن بتوان گام مهمی در صنعت داروسازی و تأمین نیاز دارویی کشور برداشت

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *