مشاوره و راه اندازی پرورش آرتیما ،کاربرد آرتمیاچیست09198000513
در ابتدا باید گفت آرتیما یک راه پردآرمد در کشور ایران می باشد که شرکت سرزمین سبز بند پایان در این زمینه تخصص و مهارت کامل در زمینه مشاوره وراه اندازی را دارد.
آرتمیا
یا میگوی آب شور جانور ریز و کوچکی است است از رده سخت پوستان که به زندگی در آبهای شور و بسیار شور عادت کرده و بدلیل عدم وجود جانوران شکارچی و رقبای غذایی در چنین محیطهای با شرایط دشوار آنها سازش پیدا کرده است و بصورت جمعیتهای بسیار انبوه رشد و تکثیر نموده است.
نکاتی که هنگام پرورش ارتیما باید به آن توجه داشت
– آرتمیا به طور معمول از طریق دو جنسی تکثیر میشوند ولی به طریق بکر زایی توسط ماده نیزدر شرایط خاص (کمبود یا فقدان نر در محیط)تکثیر میشود.نوزادان میتوانند در کیسه تخم مادر تفریخ شوند یا مادر به تولید تخم پایدار بپردازد.
– .تخمها ی پایا بدون گذراندن یک دوره خشکی نمیتوانند تفریخ شوند و اگر تخم غیر پایا باشد.
کاربرد آرتمیا
مهمترین کاربرد آرتمیا مربوط به صنعت آبزی پروری می باشد. امروزه آرتمیا به عنوان بهترین ماده غذایی برای پرورش میگو، ماهیهای دریایی، آب شیرین و زینتی شناخته شده است. شاید مهمترین علل در این مورد، ارزش غذایی آن باشد. علاوه بر ارزش غذایی بالا دلایل دیگری نیز در گسترش روزافزون استفاده از آرتمیا در آبزی پروری وجود دارد.سبزنیوز در این مطلب به چگونگی پرورش و تکثیر آرتمیا میپردازد.
از طرفی کیفیت هر نوع غذای زنده با توجه به ترکیب اسیدهای چرب غیر اشباع آن مشخص میشود. بطور کلی برای ماهیان آب شیرین، اسید لینولئیک [C18:3(n-3)] LLA و برای ماهیان دریائی [C20:5(n-3)] EPA و DHA [C22:6(n-3)] اسیدهای چرب ضروری، مورد نیاز میباشند .
امروزه مشخص شده که گونههای آرتمیا و بخصوص آرتمیا ارومیانا دارای مقادیر اندک EPA و مقادیر بسیار ناچیز یا فاقد DHA هستند. پریانمیگوها برای تامین غذای زنده آبزیان پرورشی آبهای شیرین و لب شور مانند: ماهی قزلآلا، کفال، میگوی آب شیرین ” Macrobrachium rosenbergi ” ، شاه میگو یا خرچنگ دراز ” Astacus leptodactilus ” و ماهیان خاویاری در دنیا مطرح است که مطالعات و بررسیهای زیادی درباره شناسائی و کاربرد آن در اغلب کشورها انجام میشود.
این موجودات قادرند در آبگیرهای موقت بهاری با شرایط محیطی متغیر و پرتنش زندگی کنند و با توانائی تولید بیومس بالا، رشد و تولید سریع سیست جایگزین بالقوه مناسبی برای آرتمیا باشند.
سیست آرتمیا
سیست آرتمیا دارای لایههای مختلف در دیواره خود است:
- کوریون خارجی
- کوتیکول جنینی داخلی
بین این دو قسمت، لایه دیگری به نام غشاء کوتیکول خارجی وجود دارد. ضخامت بخش کوریون ۸–۶ میکرومتر بوده و از سه لایه به نامهای غشاء خارجی – لایه قشری و لایه آئونولار تشکیل شدهاست.
ا گسترش صنعت آبزی پروری و اهمیت تکنولوژی در دنیا، به خصوص در ایران و توسعه روز افزون پرورش انواع میگو و ماهی در کشور و با توجه به این که آرتمیا یکی از فاکتورهای مهم در امر پرورش و تغذیه میگو است، از طرفی از نظر اقتصادی ارزش آرتمیا و قیمت آن در بازار های جهانی رو به افزایش است می توان با بهره برداری اصولی و علمی از این موجود آبزی چه به صورت پرورش مصنوعی و یا استفاده از منابع طبیعی دریاچه ارومیه در آذربایجان غربی، علاوه بر تأمین احتیاجات داخلی، با صادرات مقادیر مازاد این محصول به صورت قابل توجهی برای کشور ارز آوری کرد. در این میان دریاچه ارومیه با حدود 5000 کیلو متر مربع مساحت، علاوه بر غنی بودن از نظر املاح و مواد معدنی، زیستگاه گونه ای از آرتمیا به نام آرتمیا اورمیانا می باشد. آرتمیا اورمیانا یکی از هفت گونه آرتمیای دو جنسی شناخته شده در جهان است و در حالت طبیعی%52 پروتئین و 4% چربی دارد، که می توان میزان چربی آن را در پرورش مصنوعی و غذادهی دستی به میزان 14% افزایش داد، که پس از انجام اعمال غنی سازی می توان از آرتمیا به عنوان حامل در انتقال انواع مواد غذایی، ویتامین ها و آنتی بیوتیک ها در تغذیه انواع آبزیان استفاده کرد.
آرتمیا (میگوی آب شور ٬ خرچنگ آب شور ٬گوشواره ی آبی ) مجود کوچک وظریفی است از خانواده ی سخت پوستان که به صورت توده ی بسیار انبوه رشد و تکثیر می یابد.
آرتمیا در ۵ قاره وجود دارد و در۳۵۰ نقطه ی جهان گزارش شده است .همچنین ارتمیا دارای خصوصیات قابل توجهی است که در زیر به برخی از آنها اشاره می کنیم..
خصلت بزرگ آرتمیا زندگی کردن در آبهایی با شوری بسیار بالا است که این شوری میتواند ۲۲۰_۴۵ pptباشد که در این شوری هیچ جانور دیگری حتی بسیاری از باکتری ها نیز نمی توانند بقا داشته باشند.
از خواص دیگر آرتمیا این است که بسته به شرایط محیطی نوع تولید مثل آنها متفاوت است.در حالت عادی و شرایط مناسب آرتمیا از طریق زنده زایی تولید مثل می کنند یعنی نوزادان درون رحم مادر شکل گرفته و در موقع مناسب به محیط وارد می شوند ولی در شرایط نامناسب یا در اثر ایجاد هر گونه استرس از قبیل شوری ٬ pH ٬ دما وغذا آرتمیا تولید سیست می کند که این سیست دارای یک لایه ی کیتینی است که در سخت ترین شرایط هم مقاوم بوده و حتی می تواندچندین سال بیرون از آب به حالت خفته باقی بماند .
آرتمیا در محیط دارای رنگ های متفاوتی بین سفید تا قرمز است که بسته به میزان اکسیژن آب از رنگ سفید(بیشترین اکسیژن) تا رنگ قرمز (کمترین اکسیژن)تغییر رنگ می دهد .
آرتمیا دارای ارزش غذایی بالا یی است که از آن جمله وجود ۶۰% پروتئین و ۲۰% چربی اشاره کرد.