مشاوره و راه اندازی پرورش خرچنگ ،خواص گوشت خرچنگ را بدانید09198000513
در ابتدا باید گفت خرچنگ یک راه پردآرمد در کشور ایران می باشد که شرکت سرزمین سبز بند پایان در این زمینه تخصص و مهارت کامل در زمینه مشاوره وراه اندازی را دارد.
خصوصیات خرچنگها
خرچنگها از خانواده سخت پوستان هستند.
شکمشان کاملاً در زیر بدنشان پنهان است. روی بدن از پوستهای سخت پوشیده شدهاست. همچنین آنها دارای یک جفت چنگال هستند. خرچنگها در تمام اقیانوسهای جهان یافت میشوند اما برخی نیز در آبهای شیرین و همچنین درون خشکی به ویژه در مناطق گرمسیری نیز زیست میکنند. اندازه خرچنگها بسیار متنوع است از خرچنگ نخودی که تنها چند میلیمتر اندازه دارد تا خرچنگ عنکبوتی ژاپنی که طول پاهایش بیشتر از ۴ متر است.
اناتومی خرچنگ و لابستر و میگو
اناتومی خرچنگ ها ی هرمیت
این خرچنگ ها از نظر اکواریومی در تانک های آب شور حایز اهمیت هستند و به عنوان رفتگر عمل می کنند.
تغذیه
خرچنگها همهچیزخوار هستند آنها به ویژه از جلبک و سایر غذاها دیگر شامل نرمتنان ٬کرمها، سختپوستان دیگر، قارچها و باکتریها و خرده غذاهایی که در دسترسشان باشد تغذیه میکنند. برای بسیاری از خرچنگها، یک رژیم غذایی حاوی مواد گیاهی و حیوانی، باعث رشد سریعتر و بیشتر زنده ماندن آنها میشود.
خواص گوشت خرچنگ
کلسیم و فسفر از شایعترین مواد معدنی موجود در بدن انسان هستند که برای سلامت استخوانها و دندانها ضروری میباشند. خوشبختانه گوشت خرچنگ سرشار از فسفر بوده و غذایی ایدهآل برای تقویت استخوانها میباشد. اگر مستعد پوکی استخوان هستید و یا در نزدیکی دوران سالمندی میباشید، نباید از غذاهای سرشار از فسفر نظیر گوشت خرچنگ غافل شوید. در ادامه به بررسی سایر خواص گوشت خرچنگ میپردازیم.
تقویت فعالیت ذهنی
با وجود طیف متنوعی از مواد مغذی نظیر مس، ویتامین ب۲، سلنیوم و اسیدهای چرب امگا ۳، گـوشت خرچنگ غذایی عالی برای تقویت توانایی شناختی و فعالیت سیستم عصبی میباشد. با تقویت غلاف میلین و محافظت از سیستم عصبی، و در عین حال کاهش التهاب و پلاک در یاختههای عصبی، گوشت خرچنگ میتواند گزینهای ایدهآل برای تقویت فعالیت ذهنی باشد.
محافظت از قلب
گوشت خرچنگ سرشار از اسیدهای چرب امگا ۳ میباشد که این چربیها از نوع سالم و خوب بوده و سطوح کلسترول در بدن را متعادل میکنند. امگا ۳ همچنین فعالیت ضد التهابی در بدن را تشویق کرده و در نتیجه در کاهش فشار خون، کاهش فشار قلب و جلوگیری از تصلب شرایین موثر است. این موارد برای کاهش خطر حملات قلبی و سکته مغزی نیز مفید هستند.
درمان التهاب
مواد معدنی و مغذی بسیاری در بدن وجود دارند که به کاهش التهاب کمک میکنند. این مواد عبارتند از اسیدهای چرب امگا ۳، مس و سلنیوم که همگی در گوشت خرچنگ نیز وجود دارند. اگر از آرتریت، نقرس یا مشکلات گوارشی رنج میبرید، مصرف گوشت خرچنگ میتواند به بهبود این بیماریها کمک کند.
تقویت سیستم ایمنی بدن
سلنیوم ارتباط مستقیمی با تحریک فعالیت سیستم ایمنی بدن دارد و همچنین بهعنوان یک آنتیاکسیدان عمل میکند که در محافظت از بدن در برابر بیماریهای مزمن موثر میباشد. تراکم سلنیوم در گوشت خرچنگ بسیار بالا است. این ترکیب به همراه ریبوفلاوین باعث افزایش تولید آنتیاکسیدانها در بدن میشود.
سمزدایی بدن
سیستم ایمنی بدن نمیتواند به طور کامل از بدن محافظت کند. سایر قسمتهای بدن که در سمزدایی خون و بدن نقش دارند عبارتند از کلیهها و کبد. سطوح فسفر موجود در گوشت خرچنگ به بهبود عملکرد کلیه کمک کرده و در نتیجه افزایش سرعت دفع شدن سموم از بدن را به همراه دارند.
افزایش گردش خون
فسفر یک مادۀ معدنی است که معمولا به آن توجه چندانی نمیشود، در حالی که این ماده عملکردهای مهمی در بدن دارد. به طور مثال، فسفر بخش مهمی از فرآیند جذب آهن در روده است. آهن نقش مهمی را در تولید گلبولهای قرمز خون ایفا میکند و باعث افزایش گردش خون و انتقال اکسیژن به قسمتهای مختلف بدن میشود. این موارد باعث افزایش سرعت بهبودی و رشد دوبارۀ سلولها بعد از یک صدمه یا بیماری میشوند.
خرچنگ دراز ” شاه میگو” آب شیرین
سه خانواده شاه میگوی آب شیرین در دنیا وجود دارد که خانواده Astacidae بومی منطقه آسیای غربی است و گونه Astacus Leptodactylus در ایران وجود دارد. رنگ بدن قهوه ای تیره متمایل به سبز یا طیف هایی از این رنگ ها است که گاهی لکه های تیره دارد. تنوع رنگی آن ارتباط با رنگ مواد زمینه محیط زندگی آن دارد.
شرایط زیستی
شاه میگوی آب شیرین در آب های شیرین و لب شور زندگی نموده و بهترین تغییرات میزان شوری برای این گونه 14 – 4 گرم در لیتر می باشد. افراد جوان به شوری کمتر از 4 گرم در لیتر حساسند ولی تغییرات شوری بر میزان بقا و رشد بزرگترها تاثیری ندارد. با افزایش دما به سمت 32 درجه بر میزان متابولیسم و در نتیجه میزان مصرف غذا افزوده می شود.